Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



søndag 22. mai 2022

Storaneset

Camp Bømlo

Vi har kommet til mai du skjønne milde, og har ordnet oss avspasering og mange inneklemte fridager. På Bømlo er det både padlemuligheter og turmuligheter, så vi etablerer basecamp midt i Kuleseidkanalen. Herfra skal vi utforske Bømlo høyt og lavt, inn og ut, sør og nord, øst og vest.

Tur 13: Storaneset



Fra Moster, sørøst på Bømlo strekker det seg ut et langt nes fra Totland. Området er uberørt, og regnes som den siste urørte utmarka på Bømlo. Dette er et populært turområde for de nærboende, og med hjelp av "TellTur" finner vi frem til dette friluftsområdet.


Vi starter fra Totlandskogen, som er en skog på Totland. Det er god parkering og godt skiltet. Herfra går det kjerrevei og grusveier ut mot vikene vestover. Med høyt tempo går vi gjennom skogen og kommer ut til Tjørnanespollen, hvor det er viker på rekke og rad. 


Dette ser ut som et fint padle-område, og vi tar det til ettertanke. I den innerste vika finner vi rasteplassen og en gapahuk. Området kalles Barmen og er ryddet til av det lokale turlaget. Vi setter oss ned for en liten turbar og en kopp kaffe, og nyter området så godt vi kan.


Barmen

Turmålet er atskillig lenger ute. Vi går nå i et mer kupert område over småberg og myrer. Stiene er godt tilrettelagt med plankebruer, trapper og fine stier gjennom små skogholt, så det blir en lett vandring utover neset. 



Vi ender opp på öppna landskap mot Børøyfjorden og kan se havet nedover Slettå og over til fastlandet. Her sanker vi poeng og konkluderer med at dette var en fint område med et frodig kystlandskap. 


Middels
Tid: ca. 2t t/r
Distanse: 7km t/r
Høydeforskjell: 40 m
Terreng: Grusvei, skogssti, berg, myrlendt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar