Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.torsdag 5. mai 2022

Stora Trongjo og Buafjell

Buafjell

Når det ikke er lenge til solnedgang, så er det jo greit å ha disse korte turene, som gir litt fjellfølelse, bare ved å sprette ut noen meter fra bykjernen. Dette gjorde vi i dag. Vi kjørte alle høydemetrene til Steinsfjellet i Haugesund, og spratt oss nedover mot Kringsjå.


Skogingen for noen år tilbake begynner å gi resultater. Ved Kringsjå kan man sjå seg kring, uten at utsikten forsvinner bak veggen av gran. Nå har skogbunnen delvis reparert seg, og ser ikke så verst ut heller. 

Kringsjå

Vi spretter videre forbi sætra oppå høyden, og kan se et turmål jeg ikke har vært på før: Stora Trongjo er en høyde som ligger over Skåredalen. Nedenfra hører vi idyllisk sus av veitrafikken på E139, og en sau stiller seg på utstilling, fordi den ikke har noe å gjøre. 

Stora Trongjo

Vi fortsetter til Buafjell nordøst for Trongjo, og må gå gjennom en myr før vi kan ta oppstigningen der fjellet er litt på mindre bratt og på tilbudssiden. Deretter følger vi ryggen til topps. Dagens høydepunkt er på 237 moh, og med utsikt til det meste av Haugseundsmarka. 

Mot Buafjell

Jeg har merket meg at de ikke spanderer veldig på skilting og merking i Haugesundsmarka. Dette er sikket greit for lokalkjente, men oss turister fra Karmøy går lett litt feil. Det er uansett ikke dramatisk, for det er aldri langt til neste stikryss. Vi la også merke til at på alle skiltene vi finner står det "Kringsjå". Alle veier leder til Kringsjå.. 

Er du ny i marka, bør du ta med kart, for ellers havner du på Kringsjå....

Enkel / Middels
Tid: 1t rundtur
Distanse: 4km rundtur
Høydeforskjell totalt 100m 
Terreng: Gode stier, skogsstiene, myrlendt, berg, småkupert, våte partier

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar