Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



søndag 22. mai 2022

Vardafjellet

Camp Bømlo

Vi har kommet til mai du skjønne milde, og har ordnet oss avspasering og mange inneklemte fridager. På Bømlo er det både padlemuligheter og turmuligheter, så vi etablerer basecamp midt i Kuleseidkanalen. Herfra skal vi utforske Bømlo høyt og lavt, inn og ut, sør og nord, øst og vest.

Tur 15: Vardafjellet


Det er på tide å avslutte ekspedisjonen på Bømlo, for nå kommer snart regnet. Vi tar en kveldstur til sentrale Bømlo, og velger oss ut et "TellTur"-mål som ligger i det som må være det mest populære friluftsområdet på Bømlo.



Vardafjell ligger i utkanten av lysløyper og joggestier ved Raunavatnet i Svortland. Stiene inn til "Fet" er universelt utformet, men derfra begynner stien. Vi går i gradvis stigende terreng gjennom barskog på gode fine stier, med plankebroer over alle de våte partiene. 





Her er det lett å gå, så vi fortsetter i høyt tempo over myr og berg helt til vi når Vardafjellet. Det blir en kort seanse, og etter en bitteliten matbit er vi på returen, og klar for å avslutte camp Bømlo.

Utsikt fra Vardafjell

Enkel
Distanse: 6 km t/r
Høydeforskjell: 140m
Terreng: Grusvei, gode skogsstier, plankebroer, tørre stier

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar