Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



tirsdag 17. mai 2022

Padleparadis Finnåsvika

Camp Bømlo

Vi har kommet til mai du skjønne milde, og har ordnet oss avspasering og mange inneklemte fridager. På Bømlo er det både padlemuligheter og turmuligheter, så vi etablerer basecamp midt i Kuleseidkanalen. Herfra skal vi utforske Bømlo høyt og lavt, inn og ut, sør og nord, øst og vest.

Tur 7: Finnåsvika


Vestre Vågen

Med litt utforsking av kart finner vi stadig nye padleparadis i overkommelig nærhet. Bømlo har flere slike områder, og med utgangspunkt i basecamp Kuleseidkanalen, har vi mulighet til å padle både østover og vestover. Vi ha planer om å overnatte og våkne til Gjøken Gunnar på 17.mai. Dette er 3.året vi feirer 17.mai i friluft, og forventer suksess i år også. 

Kuleseidkanalen

Fra basecamp er det en fin liten strand  å legge ut kajakkene. Vi kommer oss ut på vannet og utforsker kanalen sørover mot Steinvågen, før vi snur og padler inn gjennom kanalen igjen. Nå i retning Finnåsvika, som ligger godt beskyttet for all mulig slags hav i vest. 

Sakseidpøyla

Vi har ryddet og pakket mye denne morgenen for vårens første kajakktur,  så sulten melder seg fort etter en time på vannet. Straks vi er ute av kanalen leter vi etter en fin plass å gå i land, for å spise lunsj. Det er en del private eiendommer rundt her, og resten er for bratt til å gå i land, men vi sikter oss mot "ei fjæra" og strander på Kråkeneset.


Kråkeneset


Etter en kort lunsjpause sikter vi sørover i Finnåsvika. Målet er å komme til Ulvesøya, hvor det skal være en frihavn og et friområde. På vei sørover kommer vi til noen småholmer ved Hillesjøen. 



Hillesjøen


Vi padler gjennom Kyrkjesundet her for å holde retningen til Ulvesøya, og fortsetter på østsiden av Bjørnøya helt til vi ser stranda vi skal strande på.

Kyrkjesundet med Siggjo som bakteppe

Vestre Vågen er et lite paradis og i det vi padler  innover mot den fine stranda, oppdager vi at vi har området helt for oss selv. 

Vestre Vågen




Her er det fin plass til å sette opp telt. Det er grillplass, spiseplass og tak over hodet. Vi blir så betatt at vi bare setter oss ned og nyter det nydelige været så mye at vi nesten sovner.



Men så hører vi lyd. En båt kommer innover og vi frykter at 16.-maifeiringen skal overfylle stranda. Heldigvis er det bare en liten familie som også skal nyte været. De er ute på en liten piknik og drar etter en kort stund. Senere på ettermiddagen ser vi flere båter som kommer innover. Her er det en gjeng 7.klassinger som legger til kai og utforsker området slik 7.klassinger gjør. Men de har også tilsvarende tålmodighet og drar snart igjen. Snart har vi området for oss selv igjen, og kan nyte de siste timene av dagen i fred. Sola skinner ikke i vika på kvelden selv om vi forflytter oss oppover bakken. Til slutt er det ikke bakke igjen. Da er det leggetid.


Vi våkner opp 17.mai til sol. Teltet ligger fortsatt i skygge, men på brygga er det solrikt, så da er det bare å sette i gang med speilegg og bacon. 

17.mai-frokost

Vi nyter morgenen før vi bestemmer oss for å padle videre. Det blir ikke en lang ekspedisjon denne første turen i år, og vi bestemmer oss for å sjekke ut skjærgården ved Klubbesundet øst for Ulvesøya. 



Det er ikke noe dårlig valg. Her ligger skjær og holmer i et mylder, og vi snor oss gjennom de uten egentlig å vite om vannveien fører oss noe sted. 






Etterhvert finner vi en liten lagune og en holme der vi kan ta oss en siste rast før vendereis hjemover. 






Siste etappe går nordover langs lille og store Ulvesøy, før vi krysser over til Helganeset, videre til Kråkeneset og inn i Kuleseidkanalen.




Enkel
Distanse: ca. 10 km
Farvann: Beskyttet mot vest, nord og øst, holmer, sund 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar