Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.søndag 1. mai 2022

Litlaskogfjellet


Av og til oppdager Goturlaget nye turmål her lokalt på Haugalandet. I dag blir vi positivt overrasket i forhold til forventningene på en så kort tur som Litlaskogfjellet er. Vi kjører til Grinde og opp bakkene til Hestaberg, hvor det er parkeringsmuligheter. 

Hestaberg

For å komme til turstien går vi opp mot nabolaget, der det er godt skiltet til turstiene oppe i det lille friluftsområdet. På gode grusete stier trår vi lett oppover helt til vi kommer på svaberg og kan fortsette tørrskodd opp de. Det lille tjernet speiler vakkert i kveldslyset, og vi nyter de slakke oppoverbakkene med lange skygger av oss selv. 
De gode stiene fortsetter oppover hele Grasdalen og vender stå ned ved Førebrekkene hvor den møter en ekte grusvei fra Amdal. 

Førebrekkene

Her går vi opp en liten trapp fortsetter på stien slakt oppover ryggen av fjellet. Det tar ikke lang tid før vi når toppunktet, og nedenfor er det en telemast. 


Men det mest oppsiktsvekkende er at det lille fjellet gir så flott utsikt. I kveldslyset ser vi hele Grindafjorden inn til Skjoldafjorden, og sørover ser vi Førresfjorden med tilbehør. 

Grindafjorden

Grindafjorden inn til Skjold

Enkel
Tid: 1t t/r
Distanse: 5km t/r
Høydeforskjell: 15 m
Terreng: Grusete stier, fjellstuer, berg, tørt, slak stigning, skiltet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar