Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



søndag 15. mai 2022

Siggjo oppgradering

Camp Bømlo

Vi har kommet til mai du skjønne milde, og har ordnet oss avspasering og mange inneklemte fridager. På Bømlo er det både padlemuligheter og turmuligheter, så vi etablerer basecamp midt i Kuleseidkanalen. Herfra skal vi utforske Bømlo høyt og lavt, inn og ut, sør og nord, øst og vest.

Tur 5: Siggjo


Vår andre dag på Bømlo sikter vi til topps. Siggjo er et landemerke fra Haugalandet i sør til Sotra i nord og er det høyeste punktet på Bømlo. Det er meldt brukelig vær på ettermiddagen, så da er det bare sette i gang når de første solstrålene kommer. Vi har vært etpar ganger på Siggjo før, men denne gangen skal vi bli positivt overrasket av tilrettelegging de siste åtte årene. Det er nå 2 parkeringsplasser som hører til bakketuren. Vi tester ut den nye, selvsagt.


Denne tar oss med rett på grusveien som vi må slite oss opp på de første 100 høydemetrene. Det er vår i full yring, og hvitveisen lyser mot oss på det vårgrønne teppet de vokser på. Da nyter man at sommeren er på vei, og bakkene blir ikke så harde.


Den neste positive oveerraskelsen er at det har blitt bygget sherpatrapper gjennom hele skogområdet opp mot berget. Disse ble åpnet for bare et halvt år siden, så vi er blant de første 60.000 som skal prøve ut disse i år. Trappene er av god kvalitet, Rette, jevne og vi tripper oppover, spesielt trappejenta Ingeborg. 



Selv om traseen er lagt noe annerledes enn den gamle stien, har de fått med seg de fine utsiktspunktene vi husker så godt fra sist. Dette gjør turen opp ekstra trivelig.



Når vi kommer over tregrensa kjenner vi oss igjen. Her går vi på berg, med gode gamle bruer over de vanskeligste partiene, og med kjettinger til hjelp i de bratteste partiene. Turen til topps er en fryd og kan passe bra når vi kommer igjen om 80 år..


På toppen er alt som før. Der er den samme masta, hytta og sitteplassene. I dag har vi med oss middag til topps. På primusen blir det kremet pytt i panne, med både svin og bacon. Sånn blir det en virkelig gotur.




Middels/Krevende
Tid: 2 t t/r
Distanse: 5 km t/r
Høydeforskjell: 400 m
Terreng: Grusvei, sherpatrapper, berg, bratt, tørt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar