Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



tirsdag 17. mai 2022

Leirvåg

Camp Bømlo

Vi har kommet til mai du skjønne milde, og har ordnet oss avspasering og mange inneklemte fridager. På Bømlo er det både padlemuligheter og turmuligheter, så vi etablerer basecamp midt i Kuleseidkanalen. Herfra skal vi utforske Bømlo høyt og lavt, inn og ut, sør og nord, øst og vest.

Tur 8: Leirvåg



Etter en langhelg på Camp Bømlo må vi hjem et par dager for å jobbe. Vi skal snart returnere og lar basecampen bli igjen, mens vi er på jobb. På vei hjem kommer vi over denne lille utflukten på andre siden av "Slettå" og er klare for å gå til fots etter to dager på vannet. 


Leirvåg er  er ubebodd og øde. Så øde at de i 1849 anla en gravplass for de som døde av koleraepidemien som herjet blant sildefiskere på Vestlandet. Den lokale komponisten Fartein Valen skrev musikkstykket "Kyrkjegarden ved havet" og sa selv han hadde denne gravplassen i tankene da han skrev stykket.

Kyrjegarden ved havet

Selve turen ut hit er enkel og kort, men i et naturskjønt område. Stien følger vikene innover mot turmålet, og rett før man kommer til Leirvågen ligger den gamle gravplassen der forlatt, og forteller historien om smittefrykt og gammeldags håndtering av epidemi. 



Leirvåg er en fin skjermet langgrunne der det er tilrettelagt med toalett og grillplass. Men omgivelsene er vakre i seg selv, med svaberg og steinfjære. 




Enkel
Tid: 30 min t/r
Distanse: 2 km t/r
Terreng: Skogssti, klopper, flatt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar