Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.lørdag 14. mai 2022

Sakseidbeitelen

Camp Bømlo

Vi har kommet til mai du skjønne milde, og har ordnet oss avspasering og mange inneklemte fridager. På Bømlo er det både padlemuligheter og turmuligheter, så vi etablerer basecamp midt i Kuleseidkanalen. Herfra skal vi utforske Bømlo høyt og lavt, inn og ut, sør og nord, øst og vest.

Tur 4: Sakseidbeitelen


Det kan nesten virke som vi har hastverk i dag, med vår fjerde korttur denne første dagen på Bømlo. Det stemmer. Vi har kastet oss ut i TellTur - konkurranse, hvor man kan samle på turmål ved hjelp av app eller koder. I Friluftsråd Vestlands konkurranse er det hele 120 turer, mens vi på et godt år knapt runder 50 turer. Det fine med TellTur er at vi lokkes ut til turmål vi aldri hadde funnet på å gå, slik som denne lille toppen på Bømlo.

Sakseidbeitelen er en ren bakketur, som betyr at det fra start til topps er en uavbrutt motbakke. Men den er ikke lang. Fra parkering til topps er det nemlig bare litt over 100 høydemeter. Selv om det er er sent på kvelden, minner vi oss selv på Norges lengste motbakke på 1800 høydemeter, som vi fint klarte i fjor.


Vi sprinter opp bakkene for å rekke toppen før mørket faller på.

Bakken er bratt og kort, og straks er vi på toppen, og får en uventet fin utsikt over "basecamp Kuleseidkanalen" og sjøleia vi skal padle om etpar dager. Her oppe er det også gjort klart til 17.mai og helligdagene som følger, med flagging.

Kuleseid

Så er vi fornøyde. 4 turer på en dag har vi kanskje aldri gjort før, men det gikk helt fint. Ikke så mye annet å finne på her på øya, når det ikke er bensinstasjoner med kaffeavtale...

Enkel
Tid: 30 min t/r
Distanse: 1 km t/r
Høydeforskjell: 100 m
Terreng: Skogssti, bratt, tørt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar