Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



søndag 22. mai 2022

Bjørndalsfjellet

Camp Bømlo

Vi har kommet til mai du skjønne milde, og har ordnet oss avspasering og mange inneklemte fridager. På Bømlo er det både padlemuligheter og turmuligheter, så vi etablerer basecamp midt i Kuleseidkanalen. Herfra skal vi utforske Bømlo høyt og lavt, inn og ut, sør og nord, øst og vest.

Tur 14: Bjørndalsfjellet



Bømlos geografi er som en blekksprut med nes og øyer i alle himmelretninger. For å få en skikkelig ekspedisjon på øya har vi nå gått i de fleste retninger. Dagens andre tur går til nordvest og Rolvsnes, hvor vi enda ikke har satt vår fot. Bjørndalsfjellet er nok mer en lokal trimtur i marka rundt bygda, så det er kanskje ikke mange "utlendinger" som tar denne turen. Vi blir lokket hit av "TellTur" og finner stistart bak en container på den lokale barneskolen.



Terrenget på Rolvsnes er svært kupert, så vi går over berg og ned til myr og vatn opptil flere ganger før vi ser ryggen av Bjørndalsfjellet. Det blåser friskt så noen lang gotur har vi ikke planlagt.



Naturen er ganske gold på store deler av turen. Berg og fjell har ikke latt mye får vokse her, så det er et åpent lende vi går i. Etter en kort tur i variert landskap når vi toppen på hele 96 moh. Rundt oss ser vi vann og viker overalt. Vatnene rundt her ligger så lavt at det er vanskelig å se forskjell på om det er ferskvann eller salt vi ser. Men vi blir ikke frustrert av den grunn. Kombinasjonen av småberg og vann gjør bare utsikten enda penere. Herfra kan vi også se vindmøllene på Fitjar, og Siggjo.


Vi fortsetter runden tilbake til Rolvsnes skole og vurdere om vi ikke skal ta en tur til i dag....?

Enkel
Tid: ca. 1 time
Distanse: 2,5 km
Høydeforskjell: 55m, men kupert
Terreng: skogsstiene, plankebruer, berg, tørt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar