Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.onsdag 11. mai 2022

Arka og Lionsløypa


Det er nå over 10 år siden Goturlaget for første gang utforsket stiene rundt Djupadalen og i Haugesundsmarka. Men det foregikk stort sett i mørketid, og med begrenset kamerabruk. Syntes derfor det var greit å se oss om på nytt, nå i litt bedre lys.


Goturen ligger godt an i "TellTur"- konkurransen og Arka er et av målene hvor vi kan sanke inn poeng. Vi starter fra Eivindsvatnet (Stemmen) og går med en gang opp i skogstien som følger opp Kvernahaugen over Ramsdalen. 


Nå er ikke granskog mitt favorittlandskap, men stien er fin og litt gjørmete, siden det har vært litt vått de siste dagene. Men oppover går det i høyt tempo med 1200 meter bortover og 120 meter oppover. Så står bergknausen der oppe, med tilrettelagt trapp, benker, høydemerke og klistremerke. Litt bedre utsikt enn sist

Arka

Veien ned gir mange muligheter. Det er glissent med skilting og vi blir fort usikre på veivalget. Viktigst er det likevel at det går nedover, så det gjør vi. Etter 15 minutter er nede på hovedstien i Djupadalen, og kan lete etter "Lionsløypa" som er opparbeidet av en moralsk organisasjon.

Lionsløypa

Med litt nedsatt vurderingsevne finner vi den lengste stien nå rett før mørket, og følger en oppgradert sti utover neset som stikker sørover i Eivindsvatnet. Dermed følger vi Lionsløypa helt til neste vik, hvor det er et fint område for utflukt og bading. 

Men nå har det blitt skumrende mørkt, og når vi oppdager gruset sti med universal utforming, går vi like godt i skaret ved foten av Stakk, og er snart tilbake i Djupadalen, hvor vi kan rusle tilbake som pensjonister med god tid.

Enkel
Tid: ca. 1 time gjennom begge løypene
Distanse: ca 4 km
Høydeforskjell: 120m
Terreng: Skogssti, grusvei, jevn stigning

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar